För en passionerad golfare är saken klar. Det är bilmärkena som förebilden kör som måste gälla även för egen del. Om golfaren är Tiger Woods-fan, så kan det vara en Cadillac som kommer på fråga, men kan ett så pass dyrt bilmärke verkligen vara ett realistiskt mål? Enda chansen för en person med en genomsnittlig inkomst är att ta en titt på begagnade bilar för att uppnå drömmen. För mellan 250 000 och 450 000 kronor är det möjligt att köpa en begagnad Cadillac som har en del mil på nacken, men som ändå fungerar utmärkt.

shutterstock_171971111Prova på en klassiker

Cadillac hör till klassiska bilar, i samma kategori som Pontiac, Ford och Buick. Medan märket Cadillac har funnits sedan 1902, har Pontiac existerat sedan 1926. Ursprungligen hörde varken Ford eller Cadillac till den amerikanska biljätten General Motors, men Cadillac kom att sälla sig till Pontiac och Buick med tiden. De klassiska bilmodellerna från Pontiac och Cadillac, som är eftertraktade idag, är framför allt de med tillverkningsår på femtio- och sextiotalen. De nya Cadillacmodellerna fungerar som SUV och har inte mycket gemensamt med sina förfäder rent utseendemässigt. De utmärkta motorerna är dock fortfarande faktum hos den här bilmodellen. Av den anledningen tilltalar den golfare av alla kaliber.

Golf i kombination med golf

En vitsig kombination för en golfare med humor är att satsa på att köra Golf. Det här är en av Volkswagens klassikerstämplade modeller som har tillverkats med stor framgång sedan 1974. Ursprungligen skulle den tillverkas som efterföljare till Volkswagen-modellen “Bubblan”, men konceptet ändrades och slutligen var det den italienska designergruppen Italdesign, som tog fram den modell som kommit att prägla bilindustrin ända fram till våra dagar. Golfbilen är inne på sin sjunde bilgeneration nu, medan golfsporten existerat i sin nuvarande form ända sedan mitten av 1400-talet. En uråldrig sport träffar alltså på en modern uppfinning och säkerligen uppstår harmoni.