Om du är den som har en golfbutik eller är den som säljer golfutrustning på nätet kommer du att befinna dig i en genre som innehåller mycket hög konkurrens. Du kommer också att vara den som ser till att erbjuda alla de som spelar golf den kvalitet, stil och klass som de önskar. Detta kan oavsett om du har en fysisk butik eller en webbutik innebära att du har ett ganska så stort lager av olika valmöjligheter för dina kunder. I det fallet kommer detta att påverka dina kostnader och ju fler produkter du har, desto skickligare måste du vpromote golf equipmentara på att marknadsföra dessa så att du verkligen syns och finns på plats för dina kunder.

När du ska marknadsföra dina produkter och den utrustning du erbjuder inom golf, kommer du därför att kunna göra detta på olika sätt. Här kommer du naturligtvis att vara beroende av vilken typ av försäljning du bedriver. Är du den som bedriver en fysisk försäljning med direkt kundkontakt i butik, kommer detta antagligen att innebära mera annonser i dagspress, golfmagasin och direktreklam på gatan och i brevlådan till alla dina presumtiva kunder. Är du den som bedriver din försäljning via nätbutik kan detta även ingå, men du kommer att använda dig mera av all den moderna typ av marknadsföring som finns tillgänglig.

Något som egentligen inget företag oavsett om det är en fysisk butik eller om det är en webbutik klarar sig utan, är att vara presenterad på nätet via en hemsida. De flesta har idag tillgång till Internet och fler och fler söker sin information på denna plats. Det bästa sättet du kan marknadsföra dig som försäljare av golf artiklar och utrustning, kommer därför att vara om du finns representerad på ett sätt som ger kunderna möjlighet att göra valet av att antingen köpa via nätet eller att gå in till din butik.