golfbilSpelar du golf och brukar du i så fall åka runt i en golfbil? Världens lyxigaste golfbil kan vara Garia. Det tog den danska tillverkaren fyra år att utveckla denna lilla bil som tillverkas i samma fabrik som vissa av Porsches bilmodeller. Vad gör då denna bil extra lyxig? Bland annat är den utrustad med ett kylskåp, det kan vara skönt att kunna servera sig en svalkande dryck under varma dagar på golfbanan. Dessutom har bilen soltak, tonade rutor, plats för två golfbagar, fyra flaskhållare samt särskilda bollfack. Bilen visades första gången år 2009 vid bilsalongen i Genève.

Oväntade grupper som kör golfbilar

Alla som är över 18 år får framföra en golfbil på de banor där det är tillåtet. Om du inte äger din egen golfbil har vissa golfklubbar bilar för utlåning. För några år sedan började en ny trend att märkas på våra vägar, nämligen den att köra golfbilar ute i vanlig trafik. De som kör bilarna är både kommunanställda som kör i jobbet, bostadsbolag, postutdelare samt förare som tidigare körde flakmopeder. Det handlar alltså inte om att köra några längre rundor eller i höga hastigheter. Klassiska bilar som golfare väljer har på senare år alltså fått konkurrens bland den övriga befolkningen.

Köp en bil på nätet

Det finns flera bra sidor på nätet som har inriktat sig på att sälja och köpa golfbilar. Vilket märke bör du satsa på?

Du får ofta det som du betalar för.

Satsar du på kvalitet håller bilen oftast längre, dessutom kan det vara enklare att hitta reservdelar till välkända märken, om bilen skulle gå sönder. Yamaha, Ez-Go och Club Car är alla tre välkända märken inom golfbilsvärlden. Hamatzu är ett annat möjligt märke som fokuserar på att utveckla och tillverka olika typer av elbilar. Det är ett prisvärt märke där den minsta modellen kostar omkring 65 000 kr.